Koronák, hidak, csapos fogak

Hogyan készül?

A korona legtöbbször egy fém vázból és egy kerámiaburkolatból áll. A fogtechnikus a burkolatot pontosan a páciens saját fogának formája szerint alakítja ki úgy, hogy „a rossz fog” nem ismerhető fel.

Fém-kerámia korona: a váz egy nikkelmentes fém-ötvözetből áll, melyet kerámiával vonnak be.

Arany-kerámia korona: a váz aranyból készül. Nem allergizál és antibakteriális hatása van. A vázat kerámiával vonják be.

Titán-korona: a váz vegytiszta titánból készül. A titán szövetbarát és a csontszövet össze tud vele nőni. Ez az anyag nem oldódik fel a testnedvekben és nem lép reakcióba az immunrendszerrel. A vázat kerámiával vonják be.

Cirkon-oxid korona: Fémmentes. Magas stabilitás, pontosság és esztétika jellemzi.

Hidak: Foghiányokat fix híddal tudunk esztétikusan és harmonikusan pótolni. A hidak váza aranyból vagy fémből készül, a burkolat kerámiából. A hídtagok – és pillérek valódi fogaknak látszanak.

Inlayhidak: Alternatív megoldás a hidakhoz. Amennyiben a foghiányok melletti fogak épek vagy nem nagymértékben sérültek, nem javasolt azok lecsiszolása és koronozása. Ebben az esetben az inlay is elegendő. Ezeket az inlayeket összeillesztik a koronákkal, így tartják a koronákat. Ezáltal a lecsiszolandó fogalapanyag mennyisége minimálisra csökkenthető.

Csapos fogfelépítés: Meglévő – letörött, gyökérkezelt – fogak felépítése.